Vi är redo att ta emot din plast

Har du plast som ligger och skräpar? Din verksamhets plastspill har oftast ett värde och vi ser till att den blir rykande eftertraktad. Alla begagnade sopkärl, rör, lådor, hinkar och produktionsspill från tillverkningsindustrin gör vi till nya produkter. Det är bra för affärerna men framför allt för miljön. Materialets egenskaper och renhet avgör hur mycket vi kan betala, sen ser vi till att säkerställa rätt kvalitet. Passa på att göra en bra plastaffär.

Jesper Sundhall

Ditt plastavfalls väg till en sluten cirkel

Vi börjar med att väga in råmaterialet, kontrollerar och dokumenterar noga. Sen ser vi till att sortera materialet innan det rivs en första gång. Det spelar ingen roll om du har klumpar, rullar eller hela plastprodukter, vi fixar allt (nästan).

I nästa steg separerar vi plast som behöver tvättas, vi centrifugerar och maler ner plasten igen efter önskad storlek. Under hela processen är vi där med noggranna tester för att säkerställa just kvaliteten. I det som heter agglomereringen binder vi samman olika material till en homogen plastprodukt. Vid extrudering, smälter vi plasten till rengranulat. Innan någon får ta del av den nya produkten gör vi en sista kvalitetskontroll och ser till att vi tagit fram prima plast, 100 % återvunnen. Suveränt.

Läs mer om plast och våra verksamheter

Våra raffinerade plastanläggningar

Vi har plaståtervinningsverksamhet i Staffanstorp och Röstånga. Här blir massor av olika sorters plast till nya produkter.

För dig som aldrig får nog av plast

Fördjupa dig i allt som har med plast att göra. Du hittar information om plaster, hur de tillverkas, återvinns och massor av smått och gott.