Helhetslösningar för cirkulära plastflöden

Vi kan ta helhetsansvar och skräddarsy en återvinningslösning för er verksamhet så att ni kan njuta er finaste plast igen i en sluten cirkel. Ditt uttjänta plastavfall ser vi till att cirkulera tillbaka och göra om till nya produkter. Vi anpassar hämtningar och transporter. Vårt avancerade plastlaboratorium är grymt på att säkerställa att plasten har de rätta mekaniska egenskaperna och processbarheten för att möta även högt ställda förväntningar. Låt oss göra jobbet för framtiden redan idag, vi har alla processer redo.

Kenan Kozica

Carl Liljestrand

Account Manager – Sales & Purchase

+46 76 135 63 47

carl.liljestrand@remondis.se

Den återvunna soptunnan

Du kanske ser en soptunna, vi ser en riktigt cirkulär affär. Tillsammans med producenter av plastsoptunnor har vi skapat en så kallad closed loop. Så här går det till:

1. Vi tar in uttjänta, skadade och förstörda soptunnor.
2. Allt som inte är plast, som t ex metalldetaljer, separeras och går till återvinning.
3. Soptunnor mals ner till småbitar samtidigt som de tvättas i vår tvättanläggning.
4. Tillverkarna av soptunnor använder sedan den rena plasten för att skapa nya återvunna plastsoptunnor.

Vi ser till att de gamla soptunnorna kan få nytt liv i ett slutet system där man inte behöver använda nyproducerad plast från olja.

Vill din verksamhet ha hjälp med plast? Kontakta oss.

Läs mer om plast och våra verksamheter

Våra raffinerade plastanläggningar

Vi har plaståtervinningsverksamhet i Staffanstorp och Röstånga. Här blir massor av olika sorters plast till nya produkter.

Partner för hela din återvinning

Vi har musklerna att ta hand om hela din verksamhets återvinning: från elektronik, plast, metall, glas, farligt avfall till papper och kartong. Prova.